Ротирачки ласер FL 300HV-G EasyGRADE geo-FENNEL

71,300.00 денари + ДДВ

Наједноставен ротирачки ласер со наклон

Многу корисници сметаат дека ласерите со наклон со 2 оски се премногу комплицирани, скапи или преоптоварени со премногу функции. Новиот FL 300HV-G EasyGRADE е решението на тие проблеми!

Едноставно поставете ја процентуалната вредност на наклонот на X-оската користејќи ги копчињата % на ласерот и  готово.

Идеално за градежни работи како: ископ и уредување на ровови за канализација, дренажи, водовод, ископ на темели и градежни јами и др. Како и поплочување и хортикултурно уредување

Опсегот од 0,1% до 6,9% ги опфаќа повеќето барања за едноставни апликации на наклон

Y оската може да биде оставена хоризонтално(по дифолт) или со далечинскиот управувач да се дотера мануелно на посакуваниот %.

Карактеристики

Хоризонтално : Самонивелирање

Нумеричко прилагодување на наклонот на X-оската

Рачнаприлагодување  на Y-оската со далечински управувач

Вертикално : Самонивелирање

Порамнување на оската на Y-оската со далечински управувач

Функција за автоматско наклонување

Функција VWS (заштита од ветер од вибрации)

Ласерски вертикален висок под 90о

Заштита на прашина / вода IP 66

Комплетот содржи:

*Ротирачки ласер FL 300HV-G EasyGRADE

  • Ресивер FR 45
  • Далечински управувач
  • Заштитни наочари
  • Полнач за батерии
  • Резервен шаржер
  • Транспортен куфер
Повеќе детали
Категорија:

Технички карактеристики:

Опсег на самонивелирање:  ± 5 °

Вертикална точност:  ± 1,0 mm / 10 m

Хоризонтална точност:  ± 0,75 mm / 10 m

Видлив ласерски зрак:  црвен

Работен опсег на далечински управувач:  IR 100 m

Работен опсег  со приемник (FR 45): Ø 1200 m

Рачна наклонетост во X-оска:  ± 5 ° (± 9%), + 0,1 до 6,9% (во чекори од 0,1%)

Функција за автоматско наклонување:  Да

Вертикално порамнување на оската:  ± 5 °

Функција VWS:  Да

Брзина на вртење вртежи во минута:  800

90 °ласерски висок: Да

Заштита на прашина / вода: IP 66

Опсег на температура: -10 ° C до + 50 ° C

Време на работа: 40 ч

Ласер  класа: 2

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Ротирачки ласер FL 300HV-G EasyGRADE geo-FENNEL”