-12%

E-Survey E300Pro

370,800.00 денари + ДДВ 327,000.00 денари + ДДВ

1.Мулти-констелационен и мулти-фреквенционален

Со 800 GNSS канали кои може да ги следи, E300 Pro обезбедува стабилна и сигурна точност. Стандардно е обезбедено следење на сите GNSS сигнали GPS, BDS, GLONASS, GALILEO, QZSS, IRNSS и SBAS.

2.Интелигентни индикатори за Батеријата

Без вклучување на приемникот, можно е да се контролира нивото на наполнетост на батеријата со LED индикаторите со едноставно кратко притискање на копчето за вклучување.

3. MEMS динамичко снимање со тилт сензор

eSurvey има создадено иновативното решение на тилт функцијата, која обезбедува изненадувачки позитивно искуство. Тилт сензорот е адаптиран на различни услови за работа и може да биде во функција за само 10 секунди. Максималните 60° агол на навалување, обезбедува т.н. tilt-to-go снимање без застанување при работата.

4.L-band Atlas

Atlas е сервис кој обезбедува глобална прецизност и корекции преку L-band сателитите. Со ATLAS претплатата, E300 Pro може да постигне сантиметарска точност без користење на базна станица.

5. aRTK
Овозможено од Atlas, иновативната технологија aRTK работи на секој уред со способност за Atlas, овозможувајќи му да ја одржува точноста, достапност и сигурност на ниво на РТК кога корекциите на РТК  решението од базите не успеваат да тоа го обезбедат, и сето тоа без дополнителни трошоци.

6. Интернет интерфејс (web UI)
Го прикажува статусот на позицијата, можете да сетирате режим на работа, префрлање на  податоци и  ажурирање фирмвер од веб -кориснички интерфејс(web UI) со кој било телефон, таблет или компјутер.

7. Интелигентен гласовен водич

Во текот на работата постојано можете да добивате соопштение за статусот(решението), можноста за тилт снимање, состојба на батеријата и слично.

8. Цврст дизајн
Главното тело на E300 Pro е изработено од магнезиум материјали му обезбедува силни карактеристики и го прави отпорен на удари и вибрации. Сертификатот IP67 обезбедува работа во различни тешки средини.

Со овој приемник Гео-Интер Ви овозможува избор на контролер и програма за работа.

Комплетот содржи:

  • Приемник E300 Pro
  • Контролер по избор P8II 5″ Android контролер или UT32″ таблет, со држачи
  • Програмa за работа  SurPad4.2 или Field Genius Android
  • Карбонски крут висок со променлива должина

Гаранција 12 месеци

ПРОИЗВОДОТ ГО ИМАМЕ НА ЛАГЕР

 

Повеќе детали
Категорија:
GNSS
Satellites Tracking GPS: L1CA/L1P/L1C/L2P/L2C/L5

BDS: B1I/B2I/B3I/B1C/B2a/B2b/

ACEBOC

GLONASS: G1/G2/G3, P1/P2

GALILEO: E1/E5a/E5b/E6/ALTBOC

QZSS: L1CA/L1C/L2C/L5/LEX

IRNSS: L5
SBAS: L1, L5
L-Band: Atlas H10/H30/Basic

Channels 800
Signal Reacquisition < 1 sec
Cold Start < 60 sec
Warm Start < 30 sec
Hot Start < 10 sec
RTK Signal Initialization < 8 sec
Initialization Reliability > 99.9%
Update Rate 10 Hz standard, up to 50 Hz
Operation System Linux
Internal Memory 8 GB
 

Performance

High Precision Static H: 2 mm + 0.1 ppm

V: 3 mm + 0.4 ppm

Static/Fast Static H: 2.5 mm + 0.1 ppm

V: 3.5 mm + 0.4 ppm

RTK H: 8 mm + 1 ppm

V: 15 mm + 1 ppm

Code Differential H: 0.25 m

V: 0.45 m

SBAS H: 0.3 m

V: 0.6 m

L-Band Atlas H10: 4 cm RMS

Atlas H30: 15 cm RMS

Atlas Basic: 30 cm RMS

 

Power Supply

Battery Rechargeable and built-in Lithium-ion battery, 7.2 V ~ 6800 mAh
Voltage 9~28 VDC

with over-voltage protection

Working Time Up to 12 hours
Charging Time Typically 4 hours
 

 

Internal Radio

Type TX and RX
Frequency Range 410 ~ 470 MHz
Channel Spacing 12.5 KHz / 25 KHz
Emitting Power 1 W
Operation Range 3 ~ 5 Km typically

10 Km with optimal conditions

Protocol Satel, PCC, TrimTalk, TrimMark III, South, HiTarget
 

Internet Modem

Support Band Global GSM /WCDMA/LTE
 

Communication

Bluetooth BT 5.0, BLE
WIFI 802.11 ac/n(HT20)a/b/g
SIM Card NANO SIM card
5-pin Port Connect to external radio and power,

NMEA output

Type-C Port Charge and internal storage access
TNC Port Connect to internal radio antenna
Web UI View status, update firmware, set up working mode, download data
Intelligent Voice Broadcast working status
NMEA Output GGA, ZDA, GSA, GSV, GST, VTG, RMC, GLL, Binary
Correction Data CMR, CMR+, RTCM2, RTCM3, RTCM32
MEMS Fast initialization, dynamic tilt survey up to 60°
 

Physical

Dimension Φ158 mm x H53 mm
Weight 940 g
Operating Temperature -40℃ ~ +65℃
Storage Temperature -45℃ ~ +80℃
Water/Dust Proof IP67
Shock Survive a 2 m drop on concrete floor
Vibration Vibration resistant
Humidity Up to 100%
Indicators Satellites, datalink, battery, Bluetooth
Button Power button, short press to voice broadcast status
Certificate CE, FCC, NGS Calibration

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “E-Survey E300Pro”