-14%

FGS Lite geo-FENNEL

250,000.00 денари + ДДВ 214,000.00 денари + ДДВ


Од 214.000.00 денари + ДДВ

FGS Lite geo-FENNEL   – е современ GNSS  приемник, кој преставува буџетно решение за сите ваши потреби, како во геодезијата така и во градежништвото. Наменет за работа како во режим на  RTK така и за Статика.

На располагање има 352 канали и овозможува работа со сателитските системи на GPS, ГЛОНАСС, GALILEO, SBAS,  BEIDOU. RTK модулот работи со диференцијално коригирачки поправки во формат CMR, RTCM 2.x, RTCM 3.x. Подржува работа од сите базни станици и секакви мрежни варијанти— VRS, iMAX, FKP и т.н.

За работа со приемникот се користи Android апликација Geofennel Survey, која е лесна и интуитивна за работа. На тој начин можете за контролер да го користите вашиот мобилен телефон, со што ги скратувате трошоците за контролер.

Комплетот содржи:

Антена, ГНСС приемник, батерија, крут висок со држач за контролер(телефон) и приемникот, софтвер Geofennel Survey, транспотрен куфер, сите потребни кабли и додатоци.

Доколку преферирате да работите со контролер, можно е докомплетирање со ултрабрзиот и сигурен Android контролер FAC 1 на geo-FENNEL

 

 

Повеќе детали
Категорија:
Dust / water protection: IP 54
Accuracy SBAS: 1 m 3D RMS
Charging time: 2,5 h
Power supply: 1,6 W / 3400 mAH
Shock and protection: 1.5 m drop to floor
Storage temperature: −30°C to +70°C
Operation temperature: −20°C to +60°C
Weight (instrument with battery): < 0,35 kg
Extended size: 13,7 × 7,2 × 5,0 cm
Protocol: RS232
Bluetooth: 4.0, for Windows and Android
Accuracy Stand-Alone: 1,5 m 3D RMS
Accuracy DGPS: < 0,4 m 3D RMS
GPS: L1,C/A, L2C, L2P
Accuracy RTK: 8,0 mm + 1 ppm horizontal, 15.0 mm + 1 ppm vertical
Accuracy static: 2,5 mm + 1 ppm horizontal, 5.0 mm + 1 ppm vertical
SBAS: WAAS, EGNOS, MSAS, GAGAN
QZSS: reserved
GALILEO: E1, E2, E5
BEIDOU: B1, B2
GLONASS: L1C/A, L1P, L2C/A, L2P
Channels: 352
Operating time: more than 9 hours