INNO 7 IMU SOUTH

447,000.00 денари + ДДВ


SOUTH INNO7 IMU има се што можете да замислите што треба да има еден GNSS приемник од последната генерација.

Срце на целиот овој извонреден систем преставува најновата матична плоча BD 990 Trimble со 336 канали и опција за RTX, глобално позиционирање без користење на интернет и базни станици, додадено на тоа е и револуционерното решение со IMU сензорот кој овозможува снимање на точки под агол од 60O, функција која ве ослободува од обврската за гледање во либелата и значително ја убрзува работата.

Покрај овие функции INNO7 IMU е опремен и со вградено радио со досег до 15 километри, електронска либела, WEB interface и Cloud сервисот који овозможуваат директна комуникација со приемникот и техничка подршка во реално време.

Сето тоа сместено во крајно високо заштитен корпус со IP 68 ниво на заштита.

Комплетот се состои од:

 

INNO7 IMU приемник

Контролер H3 plus (H5) Android

Карбонски крут висок

Држач за контролерот

Транспортен куфер

Гарантен рок 12 месеци( можност за продолжување до 36)

Повеќе детали
Категорија:
ТЕХНИЧКИ КАРАКТЕРИСТИКИ
Број на канали 336 (BD 990 Trimble)
GPS L1 C/A , L1C,L2E, L2C, L5
ГЛОНАСС L1 C/A, L1P,L2 C/A,L3
BDS B1, B2,B3
Galileo E1, E5A, E5B,E5AltBOC,E6
L-Band RTX Function
SBAS

 

QZSS

 

L1 C/A, L5

 

L1C/A,L1SAIF,L2C,L5,LEX

 

WAAS,MSAS,EGNOS,GAGAN

Формат на прием на поравки RTCM 2.1, RTCM 2.2 ,RTCM 3.0, RTCM 3.1RTCM3.2, CMR+,SCRMx
Брзина на излезни податоци 1 Хц до 50Хц
Ладен старт <10.0 сек
Точност
Static хоризонтално: 0,25cм + 0.5ppmRMS, висински: 0,5cм + 0.5 ppm RMS
RTK

RTX

SBAS Position

Tilt survey

Електронска либела

 

хоризонтално: 0,8 см + 1ppmRMS, висински: 1,5 см + 1 ppm

horizontal 4-10cm(5-30 min); vertical 8-20cm(5-30min)

<5m 3DRMS

Вграден сензор за снимање по наклон >60O вграден IMU сензор

Софтверот во контролерот ја покажува либелата во реално време

Конекција
Приклучувањe

Радио

Фреквенција на радио

Протокол

5pin external Lemo port +RS232, 7 pin USB(OTG)+Web access

Вградено радио, 1W/2W/3W нормален досег до 8 км

410-470MHz

Trim Talk450s,SOUTH,SOUTH+,Huace,ZHD,Satel

Bluetooth(двоен) Bluetooth V4.0 стандардно и Bluetooth2.1+EDRstandard
Celular  modem

WIFI

TDD-LTE,FDD-LTE 2G,3G,4G

802.11b/g standard+ WIFI Hotspot+WIFI data lk

Оперативен систем Linux

 Копчиња/Индикатори                              2 копчиња и 2 LED индикатори

LCD                                                             1.54 inch HD color LCD  дисплеј  со резолуција 240*240

WEB интеракција                                      Со пистап до внатрешниот WEB интерфејс преку WiFi или USB                                                                           може да секонтролира статусот на приемникот и да се смени                                                                             конфигурацијата.

Клоуд(облак) сервис                                 Можност за онлајн подршка, обнова на фирмвар, онлајн                                                                               регистрација на приемникот и слично.

Зачувување на податоци и трансфер      8GB SSD внатрешна меморија,подржува складирање на USB

Пренос на податоци                                  преку USB, подржува FTP/HTTP data transfer

 

Напојување

 Батерии 2Li-ion 7.4V*3400m Ah
Времетраење на непрекината работа до 6-10  часа зависно од надв.температура
Карактеристики накорпусот
Заштита IP68  заштитен од краткотрајно потопување во вода до 1м , 100% заштита од кондензација
Заштита од паѓање  До 2,0 м на тврда површина
Работна температура

Термометар

-25…+650С

Вграден сензор кој го адаптира инструментот на реалната температура

Физички карактеристики
Димензии  ф 153мм  ×  106мм
Тежина 1200 гр. заeдно со 2 батерии