Leica Disto X3

19,900.00 денари + ДДВ


Лоши услови за осветлување? Можеме да ви помогнеме да осветлите.

DISTO X3 има светла, обоена позадина со осветлување, за мерења во сите видови услови, почнувајќи од мерења во мрак  до мерења на отворено и во услови на јака сончева светлина.

Издигнете ги мерењата на повисоко ниво.

X3 е првото DISTO што е компатибилнo со DST 360, паметен паножец и адаптер кој ги проширува можностите за мерење со вашиот X3. Со DST 360, вашиот X3 се претвора во професионална мерна станица – може да направите мерења од точка до точка (P2P) од една локација.

Способен за технологија за мерење од точка до точка (P2P). Кога се користи со DST 360, X3 може да комбинира податоци за ротација, агол и растојание за да произведе многу точни мерења од точка до точка (P2P), што ви овозможува прецизно да ги мерите растојанијата помеѓу двете точки од трета позиција.

Направете го ова ДИСТО уште попаметно.

Користете ја апликацијата DISTO Plan App за пристап до функциите Sketch, Document и Smart Room,  за да креирате детални планови за основата и ѕидовите  подготвени за CAD цртеж, вклучително и вратите и прозорците. Можете да ги експортирате  вашите планови како датотеки  во .DXF или .DWG формат.

Повеќе детали

Функции:

Плус и минус , мерење на површина и волумен, мерење на недостапни страни (теорема на Питагора), перманентно мерење на должина,  функција на стејк аут , 360° тилт сензор .

Технички карактеристики:

Точност на мерење на растојание                                      ± 1,0 mm

Опсег од                                                                                      0,05 до 150м

Мерни единици                                                                        m, ft, in

Технологија на моќност со опсег X                                    да

Сензор за навалување                                                            да

Точност на сензорот на наклон до ласерскиот зрак    ± 0,2 °

Точност на сензорот за навалување до куќиштето      ± 0,2 °

Единици во сензорот за навалување                                0,0 °, 0,00%

Опсег на мерење со DST 360

Хоризонтална                                                                        360 °

Вертикално                                                                           −64 ° до> 90 °

Тип толеранција на функцијата P2P со DST 360

2, 5, 10 м – ± 2, 5, 10 мм

Опсег на израмнување со DST 360                                 5 °

Меморија за последните мерења                                   20

Осветлување                                                                         да

Слободен софтвер за Windows                                       да

Бесплатна апликација за iOS и Android                      да

Поддршка за Smart Room                                                да

Општ интерфејс за податоци                                         Bluetooth® Smart

Интерфејс за податоци за податоци со 3Д точка со DST 360 Bluetooth® Smart

Мерења по сет батерии до                                               4.000 *

Рок на траење на батериите до                                       8 часа *

Мултифункционално јазиче                                           да

Автоматско откривање на референца за јазичето   да

Навој за статив                                                                    1/4 ”

Батерии тип                                                                         AA 2 × 1,5 V

Класа на заштита                                                               IP65

Тестиран на пад од 2 m “важи за уредот DISTO”     да

Димензии                                                                             132 × 56 × 29 mm (H x Д x Ш)

Тежина со батерии                                                            184 g