Leica Disto X310

17,100.00 денари + ДДВ


DISTO X310 е издржлив и многу функционален ласерски далечиномер, со извонредна заштита од влага и прашина.

Повеќе детали

Функции:

Плус и минус , мерење на површина и волумен, мерење на недостапни страни (теорема на Питагора), перманентно мерење на должина,  функција на стејк аут , 360° тилт сензор .

Технички карактеристики:

Мерење на должини                                0,50 до 80 м

Точност                                                         ± 1,0 мм

Ниво на заштита ( прашина /влага)      IP 65

Тежина                                                         155 гр.

Ласер класа                                                 2