-22%

geo-FENNEL FL150 H-G

115,000.00 денари + ДДВ 89,200.00 денари + ДДВ


geo-FENNEL FL150 H-G е потполно автоматизиран ротирачки ласер за хоризонтални и вертикални апликации, и работа под наклон(пад) наменет за професионална употреба.

Се одликува со оптимална функционалност, полн опсег на можности и атрактивен сооднос цена-перформанси.

Карактеристики:

  • Потполно автоматизиран ласер за употреба на отворен простор, за работа во хоризонтала и под наклон  .
  • Автоматската контрола на хоризонталност го сопира ласерот ако приемникот удрен или поместен, со што се избегнуваат можните грешки при работата
  • Можност за следење вертикалност со вертикалниот ласерски зрак.
  • Дигитално(автоматско) подесување на наклон по 2 оски
  • Функција на скенирање и функција на точка
  • Моќно куќиште заштитено од низок притисок, прашина и влага IP 65
  • Роторот е заштитен со алуминиуски контури и нескршливо стакло
  • Снабден со моќни NiMHбатерии за долготрајно работење
  • Далечинско управување за практично ракување
Повеќе детали
Категорија:

ТЕХНИЧКИ КАРАКТЕРИСТИКИ:

Ласер класа                                                                      2r

Работен опсег (радиус/дијаметар)                           400/800 метри

Опсег на самохоризонтирање                                   +/- 6о (моторизирано)

Дигитално подесување на наклон по 2 оски до  ± 6° (± 10 %)

Точност (10м)                                                                 +/- 0,5 мм

Брзина на ротирање                                                      600 о/м

Агол на скенирање                                                         0о, 6о, 20о , 50о и 90о

Напојување                                                                       4.8 V (3800 мАЧ)

Време на работење  со едно полнење                        30 часа

Тежина                                                                                2,2 Кгр.

Опсег на работна температура                                   -20оС  до +50оС