New Galaxy G1 Plus

413,500.00 денари + ДДВ


Од 413,500.00 денари + ДДВ

Можност за правење пар, база, ровер по цена од 800 000 денари + ДДВ

 New Galaxy G1 Plus  – e GNSS RTK приемник од новото поколение на ГПС уреди на SOUTH, мнаследник на пионерот во ова област Galaxy G1, со карактеристичен иновативен дизајн ,компактност и вградени WEB interface, tilt sensor, електронска либела, двојна батерија и многу други современи алатки кои ја олеснуваат работата со него.

Најновите технологии кои се користени во изработката на овој уред , обезбедуваат највисока ефективност и леснотија на работење при сите геодетски работи.

Дизајнот и цврстиот корпус на GalaxyG1 му овозможуваат извонредна заштита од влага , прашина и удари.

Новиот Bluetooth 4.0 модул овозможува конекција и заедничко ползување со смартфон , таблет и контролер , гарантирајки брза и стабилна врска.

New Galaxy G1 Plus  е опремен со најсовремен модул на GNSS приемник кој обезбедува прием на сигнали од сите постоечки сателитски системи (GPS, ГЛОНАСС, BeiDou, Galileo).

Сензорот на наклон кај GalaxyG1 овозможува самокорекција до 30° , што не ослободува од грижата за вертикализација на инструментот и ја зголемува продуктивноста при работата.

Комплетот се состои од:

ГПС приемник

Контролер H3 Plus Android со држач

Транспортен куфер

Крут висок

Упатство за ракување

Гаранција 12 месеци

Повеќе детали
Категорија:
ТЕХНИЧКИ КАРАКТЕРИСТИКИ
Број на канали 336, 555(опција)
GPS L1 C/A , L2E, L2C, L5
ГЛОНАСС L1 C/A, L2 C/A,L3
BDS B1, B2,B3
Galileo E1, E5A, E5B,E5AltBOC,E6
L-Band RTX Function
SBAS L1 C/A, L5

QZSS,WAAS,MSAS,EGNOS,GAGAN

Формат на прием на поравки RTCM 2.1, RTCM 2.2 ,RTCM 3.0, RTCM 3.1RTCM3.2, CMR+,SCRMx
Брзина на излезни податоци 1 Хц до 50Хц
Ладен старт <10.0 сек
Точност
Static хоризонтално: 0,25cм + 0.5ppmRMS, висински: 0,5cм + 0.5 ppm RMS
RTK

RTX

SBAS Position

Tilt survey

Електронска либела

хоризонтално: 0,8 см + 1ppmRMS, висински: 1,5 см + 1 ppm

horizontal 4-10cm(5-30 min); vertical 8-20cm(5-30min)

<5m 3DRMS

Вграден сензор за снимање по наклон

Софтверот во контролерот ја покажува либелата во реално време

Конекција
Приклучувањe

Радио

Фреквенција на радио

Протокол

5pin external Lemo port +RS232, 7 pin USB(OTG)+Web access

Вградено радио, 1W/2W/3W нормален досег до 8 км

410-470MHz

Trim Talk450s,SOUTH,SOUTH+,Huace,ZHD,Satel

Bluetooth(двоен) Bluetooth V4.0 стандардно и Bluetooth2.1+EDRstandard
Celular  modem

WIFI

TDD-LTE,FDD-LTE 2G,3G,4G

802.11b/g standard+ WIFI Hotspot+WIFI data lk

 Зачувување на податоци и трансфер      8GB SSD внатрешна меморија,подржува складирање на USB

Пренос на податоци                                        преку USB, подржува FTP/HTTP data transfer

Напојување

 Батерии 1 или 2Li-ion 7.4V*3400m Ah
Времетраење на непрекината работа до 6-10  часа зависно од надв.температура
Карактеристики накорпусот
Заштита IP67 заштитен од краткотрајно потопување во вода до 1м длабочина
Заштита од паѓање  До 2,0 м на тврда површина
Работна температура

Термометар

-30…+650С

Вграден сензор кој го адаптира инструментот на реалната температура

Физички карактеристики
Димензии  ф 135мм  ×  125мм
Тежина 1290 гр. заeдно со 2 батерии