-12%

S660N+controller

279,500.00 денари + ДДВ 244,900.00 денари + ДДВ


Од 244,900.00 денари + ДДВ

 

GNSS приемникот SouthS660N  наменет е како за снимање и нанесување на точки во реално време  (RTK) така и за прибирање на податоци за постпроцесинг обработка( Статика , кинематика). Може да се користи како RTK-ровер или базна станица. Во основана приемникот е најновата OEM TrimbleBD940, што обезбедува подршка на 336  паралелни канали за следење на сите можни орбитални системи на сателити.

По вклучувањето приемникот ги следи сигналите на GPS, ГЛОНАСС -L1 и L2 и BDS (Compass)B1,B2. Истотака постои можност за надоградување до сите постоечки и системи во перспектива :GPS (L1 C/A, L2E, L2C, L5), ГЛОНАСС (.C/A, L1 P, L2 C/A (ГЛОНАСС M), L2 P), SBAS (L1 C/A, L5), GalileoGIOVE-A и GIOVE-B (L1 BOC, E5A, E5B, E5AltBOC1) и Compass.

Сериски  вграден Bluetooth(2,4Кхц/вжV4.0) , голема вградена мемеорија (8 Гб) и висок степен на заштита од влага , прашина и удари.

Комплетот се состои од :

ГПС уред S660N

Контролер DOOGEE S40 

Крут висок со држач за контролерот

Транспотрен куфер

Гаранција 12 месеци

Повеќе детали
Категорија:
ТЕХНИЧКИ КАРАКТЕРИСТИКИ
GNSS приемник (Trimble BD940)
Број на канали 336
GPS L1 C/A, L2E, L2C, L5
ГЛОНАСС L1 C/A, L2 C/A
BDS

Можност за надоградување со:

B1, B2
Galileo E1, E5A, E5B, E5AAltBoc
QZSS L1 C/A, L1SAIF, L2C, L5
SBAS L1 C/A, L5
Формат на прием на поравки RTCM 2.1, RTCM 2.2 ,RTCM 3.0, RTCM 3.1, CMR+
Брзина на излезни податоци 1 Хц до 20Хц
Ладен старт <30.0 сек
Точност
SBAS хоризонтално: 0,5 м+1 ppm, висински: 0,85 м+1ppm
Static хоризонтално: 0,3cм + 0.5ppmRMS, висински: 0,5cм + 1 ppm RMS
RTK хоризонтално: 0,8 см + 1ppmRMS, висински: 1,5 см + 1 ppm
Конекција
Приклучување со компјутер mini USB 2.0
Bluetooth Bluetooth2.1Ghz/Bluetooth V4.0
wi-fi 802.11b/g standard

 

Напојување

Вградени батерии 3.7V , 6800m Ah
Времетраење на непрекината работа Од 6-10 часа зависно од надв.температура
Карактеристики накорпусот
Заштита IP67 заштитен од краткотрајно потопување во вода до 1м длабочина
Заштита од паѓање  До 1.5 м на тврда површина
Работна температура -30…+650С
Физическикарактеристики
Димензии 115мм  × 115мм x 40мм
Тежина 540 гр. Заeдно со вградена внатрешна батерија