-8%

SATLAB SL800

420,000.00 денари + ДДВ 386,000.00 денари + ДДВ


Satlab SL800: е уникално техничко решение на пазарот на GNSS приемници за RTK, кое е засновано на со времето проверената технологија на Novatel  OEM 729.  Со 555 канали во трифрекфенциски диапазон на системите GPS , ГЛОНАСС и Beidou вклучувајки ги и системите QZSS и Galileo, обезбедува ефективна и практична примена со висока точност и брзо дејствување.  Новиот модел сега е појачан со 8 GB вградена меморија .

Со екстремно малите габарити(127.5mm*57mm) , тежина(700 грама),но со цврст корпус , овој инструмент е особено удобен и практичен при работата . Врската со контролерот или смартфонот е обезбедена со Bluetooth.

Во комплет со овој  GNSS приемник Гео-Интер ви подарува контролер и крут висок .

Гаранција 24 месеци

Повеќе детали
Категорија:
ТЕХНИЧКИ КАРАКТЕРИСТИКИ
GNSS приемник (Novatel OAM 729)
Број на канали 555
GPS L1 C/A, L2E, L2C, L2P, LP
ГЛОНАСС L1 C/A, L2 C/A,L2P,L3,L5
BDS B1, B2,B3
Galileo E1, E5A, E5B, E5AAltBoc,E6
QZSS L1 C/A, L5, L2C, L5,L6
SBAS L1 C/A, L5
Излезни податоци NMEA, Novatel navigation ASCII oputput
Формат на прием на поравки RTCM 2.x, RTCM 3.x, RTCA, CMR,CMR+,NOVATELRTCX
Брзина на излезни податоци 5 Hz do 100HZ
Ладен старт до 10 сек
Точност
Автономенрежим < 2.0 м
SBAS хоризонтално: 0,5 м, висински: 0,85 м
DGNSS хоризонтално: 0,25 м + 1 ppm, висински: 0,25 м + 1 ppm
RTK хоризонтално: 0,8 см + 1 ppm, висински: 1,5 см + 1 ppm
Конекција
Приклучување со компјутер  USB 2.0,RS232 port,
Bluetooth Bluetooth v.2.1, 4.0, подшка NFC, 8GB memory
Напојување
Вградени батерии 6800 мА/ч, 3.7 В, Li-ion
Времетраење на непрекината работа Повеќе од 9 часа
Карактеристики накорпусот
Заштита IP67
Заштита од паѓање 2.0 м на тврда површина
Работна температура -40…+650С
Физическикарактеристики
Димензии 127.5 mm × 57 mm
Тежина 700 гр. со батерија