SOUTH GALAXY G1C

204,000.00 денари + ДДВ


Од 204,000.00 денари + ДДВ

Можност за правење пар, база, ровер по цена од 400 000 денари + ДДВ

  Galaxy G1C  – e GNSS RTK приемник од новото поколение на ГПС уреди на SOUTH, наследник на пионерот во ова област Galaxy G1 со SOUTH матична плоча која подржува 692 канали , со карактеристичен иновативен дизајн ,компактност и вградени  електронска либела  и многу други современи алатки кои ја олеснуваат работата со него.

Најновите технологии кои се користени во изработката на овој уред , обезбедуваат највисока ефективност и леснотија на работење при сите геодетски работи.

Дизајнот и цврстиот корпус на GalaxyG1 му овозможуваат извонредна заштита од влага , прашина и удари.

Новиот Bluetooth 4.0 модул овозможува конекција и заедничко ползување со смартфон , таблет и контролер , гарантирајки брза и стабилна врска.

Galaxy G1 C е опремен со најсовремен модул на GNSS приемник кој обезбедува прием на сигнали од сите постоечки сателитски системи (GPS, ГЛОНАСС, BeiDou, Galileo).

GNSS приемник

Контролер H3 Plus Android со држач

Крут висок

Гаранција 12 месеци

Повеќе детали
Категорија:
ТЕХНИЧКИ КАРАКТЕРИСТИКИ
Број на канали 692
GPS L1 C/A, L2E, L2C, L2E, L5
ГЛОНАСС

BDS
L1 C/A, L1P,L2 C/A, L2P,L3

B1, B2,B3

Galileo E1, E5A, E5B,
QZSS reserved
SBAS L1 C/A, L5
Формат на прием на поравки RTCM 2.1, RTCM 2.2 ,RTCM 3.0, RTCM 3.1, CMR+
Брзина на излезни податоци 1 Хц до 50Хц
Ладен старт <10.0 сек
Точност
SBAS хоризонтално: 0,25 м+1 ppm, висински: 0,50 м+1ppm
Static хоризонтално: 0,3cм + 0.5ppmRMS, висински: 0,5cм + 0.4 ppm RMS
RTK хоризонтално: 0.8 см + 1ppmRMS, висински: 1,5 см + 1 ppm
Конекција
Приклучување 5 pin Lemo, 7 pim USB (OTG) SIM card slot, 1TNC antenna connection
Bluetooth

Радио

Протокол

Bluetooth 4.0 Ghz/Bluetootg2.1+EDR standard

410-470MHz

TrimTalk, SOUTH, SOUTH+,SOUTHx, huace,ZHD,Satel

Rs 232 port

WIFI

Електронска либела

Baud rate up to 115200

да

да

 

Напојување

Батерии 7.4V , 2х 3400 Ah
Времетраење на непрекината работа Од 6-10 часа зависно од надв.температура
Карактеристики накорпусот
Заштита IP67 заштитен од краткотрајно потопување во вода до 1м длабочина
Заштита од паѓање  До 2 м на тврда површина
Работна температура -45…+600С
Физическикарактеристики
Димензии 129мм дијаметар × 112 мм висина
Тежина 1.000 гр. Заeдно со вградено радио и внатрешна батерија