-22%
ОПИС
ОПИС

SOUTH N 1

356,900.00 денари + ДДВ 280,000.00 денари + ДДВ


SOUTH  N1 преставува следен чекор во еволуцијата на современите тотални станици. Базирана на хардвер од проверената N6, со современ оперативен систем Android 6.0, ќе ви ја олесни работата на терен и ќе ви овозможи едноставно решавање на комплицирани задачи директно на терен.

Работете лесно и едноставно, како со мобилен телефон.

 

 • До 2000 метри EDM без призма
 • Интелигентно работење под Android 6.0
 • Голем дисплеј со висока резолуција
 • Без кабелска врска преку Bluetooth
 • Интуитивен софтвер на бродот-Survey Star & Map Star

Гаранција 24 месеци.

Во цената е вклучена и еднодневна обука , во и пред просториите на Гео-Интер.

Повеќе детали
Категорија:

Технички спецификации

Мерење на дожини:

 • Без призма                                             800/1500/2000 м
 • Со една призма                                    5000 м
 • Точност без призма                            3+2 ppm
 • Точност на призма                             2mm+2 ppm
 • Точност на фолија                              2mm+2 ppm
 • Време на мерење                                0,3 sec Fine  , 0,1 sec Tracking
 • Атмосферска корекција                   мануелно внесување/автокорекција
 • Константа на призма                        мануелно внесување/автокорекција
 • Корекција од температура              мануелно внесување/автокорекција

Мерење на агли:

 • Точност                                                 2”
 • Метод на отчитување                       апсолутно, континуирано
 • Дијаметар на дискот                         79 mm
 • Метод на детекција                          V двојно  H двојно
 • Читање на агли мин.                        1”

Дурбин:

 • Слика                                                    исправена
 • Должина на дурбинот                     154 mm
 • Ефективен отвор на објективот   45 mm(EDM 50mm)
 • Зголемување                                      30 пати
 • Видно поле                                         1о30
 • Обновување на енергијата            3”
 • Најкратко фокусно растојание    1,2 m
 • Осветлување на кончаницата      4 нивоа

Тастатура и екран:

 • Тастатура                                            17 копчиња
 • Екран                                                   Графички, 5.0 Inch TFT LCD
 • Резолуција                                         720*1280dpi
 • Позиција                                            прва и втора положба

Оперативен систем:

 • Оперативен систем                         Android 6.0
 • Процесор                                           МТ6753
 • Меморија                                           RAM: 3GB, ROM: 32GB

Комуникација:

 • WiFi                                                     достапно
 • Bluethoot                                            Да
 • SD card                                               TF Card
 • Сериски порт                                    6 pin serial port
 • USB                                                     USB type(OTG)
 • SIM                                                      достапна

Компензатор:

 • Тип                                                      течен, двоосен
 • Опсег на работа                               +/- 6’
 • Точност                                              1”

Висок:

 • Тип                                                      ласерски(оптички како опција)
 • Точност                                              5mm @1.5m
 • Јачина на ласер                               приспособлива
 • Бранова должина                            630-670nm
 • Класа на ласер                                  Class2/IEC60825-1

Батерија:

 • Тип                                                       Lithium
 • Волтажа                                              4V
 • Време на работа                               8 часа

Положбени винтови:

 • Хоризонтален                                   30”/2mm
 • Вертикален                                        8’/2mm

Општи информации:

 • Ниво на заштита                              IP55
 • Работен опсег(температура)         -20o C-+50oC
 • Диманзии                                           200*170*350 mm
 • Тежина                                                7 kg