-8%

SOUTH GALAXY G6

539,400.00 денари + ДДВ 498,000.00 денари + ДДВ


Од 498,000.00 денари + ДДВ

SouthGalaxy G6 е најнов GNSS приемник од широката палета на GNSS производи на South .

Се одликува со  современ дизајн и голем број на иновативни решенија .

Меѓу другото треба да се спомне тилт функцијата , која овозможува правилно одредување на координатите на стојната точка дури и со наклонет крут висок до 30 степени . Истотака вредна за спомнување и  WEB-интерфејс функцијата , која овозможува поголема контрола при работата и обработката на податоците.

GNSS приемникот SouthGalaxy G6  е наменет како за снимање и нанесување на точки во реално време  (RTK) така и за прибирање на податоци за постпроцесинг обработка. Може да се користи како RTK-ровер или базна станица. Во основана приемникот е OEMTrimbleBD990, што обезбедува подршка на 336 паралелни канали за следење на сите можни орбитални системи на сателити.

По вклучувањето приемникот ги следи сигналите на GPS (L1 C/A, L2E, L2C, L5), ГЛОНАСС -L1 C/A, L1P,L2 C/A,L2P,L3 ,BDS (Compass)B1,B2,B3. Истотака постои можност за надоградување до сите постоечки и системи во перспектива : ГЛОНАСС (.C/A, L1 P, L2 C/A (ГЛОНАСС M), L2 P), SBAS (L1 C/A, L5), GalileoGIOVE-A и GIOVE-B (L1 BOC, E5A, E5B, E5AltBOC1) и Compass.

Сериски е снабден  со вграден UHF , GSM/GPRS модем . Има вграден Bluetooth(4,0 Кхц) , голема вградена мемеорија (8 Гб) и висок степен на заштита од влага , прашина и удари.

Гаранција 24 месеци

Повеќе детали
Категорија:
ТЕХНИЧКИ КАРАКТЕРИСТИКИ
GNSS приемник (Trimble BD990)
Број на канали 336
GPS L1 C/A, L2E, L2C, L2E, L5
ГЛОНАСС

BDS
L1 C/A, L1P,L2 C/A, L2P,L3

B1, B2,B3

Galileo E1, E5A, E5B, E5AAltBoc
QZSS L1 C/A, L1SAIF, L2C, L5
SBAS L1 C/A, L5
Формат на прием на поравки RTCM 2.1, RTCM 2.2 ,RTCM 3.0, RTCM 3.1, CMR+
Брзина на излезни податоци 1 Хц до 50Хц
Ладен старт <10.0 сек
Точност
SBAS хоризонтално: 0,25 м+1 ppm, висински: 0,50 м+1ppm
Static хоризонтално: 0,25cм + 0.5ppmRMS, висински: 0,5cм + 1 ppm RMS
RTK хоризонтално: 1 см + 1ppmRMS, висински: 1,5 см + 1 ppm
Конекција
Приклучување со компјутер USB 2.0
Bluetooth Bluetooth 4.0 Ghz
Rs 232 port Baud rate up to 115200

 

Напојување

Вградени батерии 7.4V , 6800 Ah
Времетраење на непрекината работа Од 6-10 часа зависно од надв.температура
Карактеристики накорпусот
Заштита IP67 заштитен од краткотрајно потопување во вода до 1м длабочина
Заштита од паѓање  До 3 м на тврда површина
Работна температура -45…+600С
Физическикарактеристики
Димензии 152мм дијаметар × 137 мм висина
Тежина 1440 гр. Задно со вградено радио и внатрешна батерија