Прикажани сите 8 производи

 • -8%

  Geo-FENNEL FTS 102

  393,000.00 денари + ДДВ 363,000.00 денари + ДДВ

  Компактен и робустен

  GeoFENNEL  тотална станица FTS 102 се одликува  со интелигентен  дизајн и леснотија при ракувањето . Тaа доаѓа со оперативен софтвер Windows CE и MicroSurvey FieldGenius или Карлсон SurvCE по избор.

  Екранот  осетлив на допир ( touch ) во голема мера ја олеснува работата и го  подобрува пристапот  до менијата и софтверските  режими  , брзо и сигурно. FTS 102 е опремен со целосна алфанумеричка тастатура, како и “pop-up” тастатура која  обезбедува брзо и точно внесување на податоци.

  Софтверскиот  пакет  на FTS 102, поддржува следење на проекти на пат (road planning ), пресметка на волумен , како  и едноставни CAD опции  , што ја прави работата на терен многу поедноставна . Мерењата може лесно да се трансферираат  во различни формати како и во  AutoCAD и слично. Поради функционалноста на овој пакет центрирањето на инструментот се одвива брзо и прецизно , олеснето е снимањето на точки , нивна контрола , како и  нанесување на  точки и линии на терен .

  Сите овие функции се умно интегрирани во еден компактен и добро дизајниран инструмент : Брз  и со голем дострел EDM кој овозможува мерења до 3.500 метри со стандардна призма  и мерење без призма (reflectorless)  до 500 м. Интегрираниот  ласерски висок  овозможува брзо и точно центрирање дури и во многу тешки услови. FTS 102 е опремена со RS 96 систем за помош при stake out за брзо и точно нанесување на точките на терен .

  Трансферот на податоци може да се изврши со стандарден  RS-232 кабел, но исто така и со  Bluetooth® или USB стик.  Двете  Li-Ion батерии овозможуваат непречена работа со тоталната станица дури и подолго од еден работен ден. FTS 102 се одликува со висока заштита од влага и прашина со ниво  IP 55.


  Повеќе детали
 • -11%

  Geo-FENNEL FTS 202

  320,000.00 денари + ДДВ 285,000.00 денари + ДДВ

  Тоталната станица Geo-fennel FTS 202 е иновативно решение со модул за мерење на далечина
  со опсег од повеќе од 4000 m (со призма), 300 m(без призма) и 600 m( на рефлектирачка цел) .

  Опремен со електронски двостран компензатор,  тоталната станица Geo-fennel FTS 202 обезбедува исклучително моќно, економично решение за
  широк опсег на општи и специјализирани градежни и инженерски апликации.

  Комплетот се состои од:

  • Тотална станица
  • Полнач за батерии
  • 2 x li-ion батерии
  • кабел за пренос на податоци
  • Транспотрен куфер
  • Stake-out додаток RS 96
  • Зенитен окулар  (Опционално)

  Повеќе детали
 • -1%

  Totalna stanica SOUTH A1- Аndroid OS

  380,000.00 денари + ДДВ 375,000.00 денари + ДДВ

  SOUTH A1

  Прва тотална станица со Андроид оперативен систем, со отворен интерфејс за инсталирање и работење со најразлични програми.

  Можност за персонализирање интерфејсот и програмите според личен избор и потреба.

  5.0 Inch capacitive screen со multi-touchтехнологија за брзо и едноставно ракување со тоталната станица.

  Достапна во две точносни категории:

  1.  2 ” агловна точност и  со (2мм+2ppm) точност при мерење на должини

   со цена од 375 000,00 денари+ ддв

  2.  1 ” агловна точност и  со (1мм+1 ppm) точност при мерење на должини

   со цена од 527 000,00  денари + ддв

  15458065743686674

   


  Повеќе детали
 • -22%

  Geomax Zoom 50

  564,000.00 денари + ДДВ 440,000.00 денари + ДДВ

  Со докажаната accXess технологија, интелигентен мотор за мерење на далечина дизајниран за извонреден опсег, брзина и најголема точност дури и во тешки услови, Zoom50 претставува врв на технологијата кај мануелните тотални станици .

  Поголемиот опсег на мерење значи поширок оперативен опфат и значително помалку изгубено време при работата. Новиот механизам за заштита на PowerLock спречува употреба од страна на неовластени лица и го отежнува крадењето.

  Сето ова оди во комбинација со екстра широкиот екран на допир во боја, вграден Bluetooth®, поддршка за USB стик.

  Екран на допир во боја, со големина од  3,5 ″ (9 см) Q-VGA. Супербрзата навигација ви овозможува брзина, прегледност и безгрижна работа.

  Zoom50 вклучува напредни апликации, како што се Road 3D и Traverse, што го прави вистински предводник на семејството на тотални станици GeoMax.
  Супериорна пристапност до EDM

  Со опсег без призма до 1.000 метри, ви е обезбедена најголема сигурност и точност. Измерете ги најтешките цели со ласерскиот зрак со pin-point технологија.


  Повеќе детали
 • -33%

  N 4

  378,500.00 денари + ДДВ 253,500.00 денари + ДДВ

  Ова е најнов модел на тотална станица од South, која е снабдена со систем за мерење без призма до 600 метри, ласерски покажувач на целта што овозможува лесно наоѓање на целта, Т-П сензор за автоматска корекција, копче за брзо снимање,флеш карта , Сд карта и мини УСБ за прибирање и трансфер на податоци, сосема нов дизајн на батеријата, Bluetooth 4.0 за лесно поврзување со контролер. Гаранција 24 месеци.

  Во цената е вклучена и еднодневна обука, во и пред просториите на Гео-Интер.


  Повеќе детали
 • -30%

  N 7 , N 70 , N 9

  398,600.00 денари + ДДВ 280,000.00 денари + ДДВ

  • Angle measurement accuracy improve
  • Distance measurement accuracy improve
  • Geometry accuracy improve
  • Compentsator accuracy improve
  • UE (User experience) improvement


  Повеќе детали
 • -28%

  SOUTH N6 Series

  269,700.00 денари + ДДВ 195,000.00 денари + ДДВ

  Усовршен модел на тотална станица со систем за мерење на должини без призма (мерње на должини во беспризмен режим до 600 м). Инструментот има двостран дисплеј со нумеричка и азбучна тастатура и двоосен компензатор.Вграден ласерски висок за центрирање(опција).

  Гаранција: 24 месеца.

  Во цената е вклучена и еднодневна обука, во и пред просториите на Гео-Интер.

  Комплетот се состои од:

  • Тотална станица
  • Основна и резервна батерија
  • Полнач за батериите
  • Кабел за приклучување со компјутер
  • СД картица (4 гб)
  • Транспортна кутија и каиши
  • ЦД со упатство за работа и програма за симнување на податоците
  • Гарантен лист

  Повеќе детали
 • -35%

  N 80

  396,900.00 денари + ДДВ 258,500.00 денари + ДДВ

  Ова е нова тотална станица на компанијата SouthSurveying&Mapping Instruments со кардинално подобрени карактеристики.

  Особеностите на оваа тотална станица се:
  • Сигурен далечиномер со зголемена брзина и далечина на мерењата (1000 м во режим на мерење без призма)
  • Двоосовински компензатор со автоматско воведување на поправките на системот абсолутното отчитување на  аглите
  • Видлив ласерски покажувач на целта
  • Вградени интелектуални сензори за мерење на температура и атм.притисок
  • Ласерски висок за центрирање
  • КоммуникацискиUSB интерфејс и слот заSDкарта
  • Двостран колор дисплеј со висока резолуција
  • Проширена азбучно – бројчана тастатура
  • Широк избор на геодетски програми
  • Заштита од влага и прашина – IP65

  Гаранција 24 месеци.

  Во цената е вклучена и еднодневна обука , во и пред просториите на Гео-Интер.


  Повеќе детали

Прикажани сите 8 производи